Українські інженери розробили розвідувальний безпілотник WarDog

Українські інженери розробили розвідувальний безпілотник WarDog

Укрінформ
Розвідувальний безпілотник WarDog, розроблений учасниками кластера Brave1, вже використовується на Запорізькому та Харківському напрямках.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Українські інженери розробили розвідувальний безпілотник WarDog. Дрон може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ», - йдеться в повідомленні.

Дрон стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі. Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БПЛА, щоб «зір артилерії» ставав ще гострішим.

За інформацією Федорова, дрон уже активно контрактують у межах проєкту «Армія дронів». Безпілотники успішно виконують бойові завдання на Запорізькому та Харківському напрямках. Також WarDog випробовували біля Краматорська — дрон працював в умовах подавлення сигналу GPS на висоті вище 50 м.

Читайте також: Безпілотник «Бекфаєр»: в очікуванні державної підтримки

Як повідомлялося, кластер Brave1 шукає для подальшої підтримки ефективні розробки безпілотників, здатних збивати ворожі розвідувальні дрони.

Фото: Михайло Федоров / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-