США розширили обмеження на експорт передових чипів до Китаю

США розширили обмеження на експорт передових чипів до Китаю

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів посилив контроль за експортом до Китаю чипів штучного інтелекту (ШІ) та обладнання для їх виготовлення.

По це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, Вашингтон із міркувань національної безпеки розширив обмеження, аби запобігти отриманню Китаєм найпередовіших напівпровідників, які можуть бути використані з військовою метою.

США переглянули правила, опубліковані у жовтні минулого року, метою яких є припинення поставок до Китаю найбільш передових чипів ШІ розробки Nvidia та інших американських технологічних компаній. Уточнюється, наприклад, що обмеження на поставки чипів до Китаю віднині поширюються і на ноутбуки, які містять такі чипи.

Правила набудуть чинності 4 квітня.

Мінторгівлі США, відповідальне за експортний контроль, заявило, що планує і в майбутньому оновлювати обмеження на поставки передових технологій до Китаю.

Пекін натомість жорстко критикує обмежувальну політику адміністрації США, заявляючи про спроби технологічної блокади Китаю і перешкоджання його розвитку.

«Такі кроки Сполучених Штатів завдають серйозної шкоди законним правам та інтересам китайських компаній, підривають правила міжнародної торгівлі та дестабілізують глобальні промислові й постачальні ланцюжки», - заявив на брифінгу в п’ятницю речник МЗС КНР Лінь Цзянь.

Читайте також: Китай блокує використання чипів Intel та AMD у державному секторі - FT

Дипломат зазначив, що Китай рішуче виступає проти таких кроків США і закликає припинити односторонні санкції проти китайських компаній.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Nvidia презентувала новий чип зі штучним інтелектом (ШІ), який може виконувати деякі завдання в 30 разів швидше, ніж його попередник.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-