У США розробляють найбільший у світі вантажний літак

У США розробляють найбільший у світі вантажний літак

Фото
Укрінформ
Американський стартап Radia розробляє найбільший вантажний літак у світі, який за розмірами має перевершити українську “Мрію”, знищену внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє телеканал CNN, передає Укрінформ.

У США розробляють найбільший у світі вантажний літак / Фото: Radia

“Енергетичний стартап Radia з Колорадо розробляє найбільший літак в історії авіації. Місією літака WindRunner буде доставка гігантських лопатей завдовжки 300 футів (91,4 м - ред.) безпосередньо до вітрових електростанцій”, - повідомили розробники.

Літак використовуватиме екологічне авіаційне паливо, а для посадки йому потрібна лише грунтова або гравійна злітно-посадкова смуга. Він зможе приземлятися на злітно-посадкові смуги завдовжки 6000 футів (1800 метрів), чого не може зробити жоден інший великий комерційний літак.

Передбачається, що WindRunner перевершить Ан-225 - найважчий літак з коли-небудь побудованих, який був знищений на початку вторгнення Росії в Україну.

WindRunner матиме об’єм вантажного відсіку 272 тисяч кубічних футів, що співмірно з об'ємом трьох олімпійських басейнів. Він у 12 разів більший, ніж у Boeing 747-400, і на 127 футів довший. Розмах крил складає 261 фут.

Читайте також: Китай завершив тестування міського потягу з водневим двигуном

Як повідомляв Укрінформ, один із найбільших і найпотужніших літаків у світі українського виробництва Ан-225 «Мрія» згорів наприкінці лютого 2022 року внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-