Користувачів Youtube зобов’язали маркувати створені за допомогою ШІ відео

Користувачів Youtube зобов’язали маркувати створені за допомогою ШІ відео

Укрінформ
Відтепер творці контенту на YouTube зобов'язані позначати свої відео, які містять ШІ-генерований або іншим чином маніпульований контент, а YouTube маркуватиме відповідний контент.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Тепер під час завантаження відео на платформу користувач бачитиме список запитань, зокрема, про те, чи реальна людина на відео, чи вона говорить або робить щось, чого вона не робила насправді, чи не змінені кадри реального місця або події, чи не зображена реалістична на вигляд сцена, якої насправді не було.

Якщо автор YouTube зазначає, що його відео містить контент, згенерований ШІ, YouTube додає в опис позначку, що воно містить "змінений або синтетичний контент". Для відео на "чутливі" теми, такі як політика, позначка на відео буде додана на більш помітному місці.

Читайте також: Adobe представила помічника на базі штучного інтелекту, який аналізує текстові документи

Автори не будуть зобов'язані попереджати, якщо створений штучним інтелектом контент є явно нереалістичним, наприклад, анімація, створена ШІ, або якщо автор налаштував освітлення чи колір через ШІ-інструменти. Платформа також заявляє, що не вимагатиме від творців "розкривати інформацію про те, чи використовувався генеративний ШІ для підвищення продуктивності, наприклад, для створення сценаріїв та ідей для контенту ".

Автори, які не маркуватимуть контент, що підлягає розкриттю, можуть зіткнутися з видаленням контенту або призупиненням участі в Партнерській програмі YouTube, за якою автори можуть монетизувати свій контент.

Зазначається, що розкриття інформації про відео покликане запобігти заплутуванню користувачів у тому, чи справжнє відео вони дивляться, адже наразі широко поширені ШІ-інструменти, які дозволяють швидко і легко створювати переконливий текст, зображення, відео та аудіо, які часто буває важко відрізнити від реальних речей.

Читайте також: В Україні розробили посібник про використання штучного інтелекту для протидії пропаганді РФ

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Apple веде з Google переговори про інтеграцію в свої продукти її найдосконалішої моделі на основі штучного інтелекту (ШІ) під назвою Gemini.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-