SpaceX втретє здійснила тестовий політ ракетної системи Starship

SpaceX втретє здійснила тестовий політ ракетної системи Starship

Відео
Укрінформ
Американська компанія SpaceX у четвер, 14 березня, здійснила третій випробувальний запуск ракетної системи Starship, яка створювалася для місій на Місяць і Марс.

Як передає Укрінформ, про це повідомила компанія у соцмережі Х.

Space.com зазначає, що 122-метрова ракетна система Starship стартувала з космодрому Starbase компанії Ілона Маска на півдні Техасу о 15.25 за київським часом.

Якщо все піде за планом польоту, верхня частина (космічний корабель) Starship пролетить у космосі й упаде в Індійському океані через близько 65 хвилин після свого запуску.

Читайте також: SpaceX отримала контракт на запуск космічної станції Airbus

CNN додає, що SpaceX вважає Starship вирішальною для її місії: вперше доставити людей на Марс.

Крім цього, NASA обрало Starship як посадковий апарат, який переправить її астронавтів на поверхню Місяця в рамках місії Artemis III, яка стартує у вересні 2026 року.

Пізніше у компанії заявили, що SpaceX втратила зв'язок із космічним кораблем, який повертався з космосу на Землю, але до того, як він дістався запланованого місця для приводнення в Індійському океані.

Читайте також: Зонд ESA показав вид північного полюса Марса

Раніше Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) видало ліцензію американській компанії SpaceX на запуск третього польоту ракетної системи Starship.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року ракетна система Starship спробувала здійснити два тестові польоти – у квітні й листопаді – проте обидва були невдалими.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-