Литовські школярі відмовилися змагатися з росіянами на турнірі з робототехніки

Литовські школярі відмовилися змагатися з росіянами на турнірі з робототехніки

Фото
Укрінформ
Литовські школярі, які брали участь у змаганнях з робототехніки в Італії, відмовилися змагатися в одній групі з росіянами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT.

Зазначається, що в Італії проходять міжнародні змагання з робототехніки. Найсильніші команди Європи борються за можливість поїхати на світові змагання в американському Х'юстоні (аналог Олімпіади з робототехніки).

Коли литовські команди дізналися, що в чемпіонаті братимуть участь російські команди, були написані листи організаторам з проханням не допускати до участі росіян. Але ця пропозиція була відхилена. Тоді литовські учасники попросили не включати їх у спільні команди з росіянами. Це було обіцяно, але не виконано.

Тому литовські команди, які включили в одну групу з росіянами, відмовилися брати участь у віртуальних боях, попри те, що вони на той час були серед лідерів. Литовці просто підняли прапори Литви й України і тримали їх увесь час під час гри без їхньої участі.

Через це литовські команди "Litbot" і "Lituanica X" були дискваліфіковані. Команда "Lituanica - Vilnius Lyceum robotics", якій не довелося змагатися в одній групі з росіянами, виграла путівку до Х'юстона.

Читайте також: Литва виділяє ще €5 мільйонів на відновлення зруйнованих шкіл і дитсадків в Україні

Таким вчинком школярів висловили захоплення і гордість не лише громадські діячі, а й представники литовської влади: прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте, міністерка соціального захисту і праці Моніка Навіцкене.

«Діти 11 Березня (день відновлення незалежності Литви в 1990 році, - ред.). Свої особисті досягнення вони вважали менш важливими, ніж честь і гідність людини», - написала Шимоніте.

Як повідомляв Укрінформ, Литва продовжить допомагати Київській області у відбудові закладів освіти, зруйнованих російськими загарбниками. Зокрема виділено ще понад 6 млн євро - на ремонт Бородянського ліцею № 1.

Фото: Інгріда Шимоніте / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-