Google обмежить відповіді на запитання про вибори в чат-боті Gemini

Google обмежить відповіді на запитання про вибори в чат-боті Gemini

Укрінформ
У компанії Google підтвердили, що обмежать типи запитань, пов'язаних з виборами у світі, які користувачі можуть поставити чат-боту Gemini.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Спочатку цю політику було запроваджено в Індії, де вибори відбудуться у квітні.

Представник Google повідомив, що цей крок є частиною планів, оголошених минулого року щодо підходу компанії до виборів, і "з міркувань обережності, ми обмежуємо типи запитів, пов'язаних з виборами, на які Gemini буде давати відповіді".

Цього року вибори відбудуться в різних країнах світу, зокрема в США, Британії та Південній Африці.

Коли BBC ставило Gemini запитання про ці вибори, бот щоразу відповідав на них: "Я все ще вчуся відповідати на це запитання. Тим часом спробуйте пошукати в Google". Однак коли Gemini поставили низку запитань про індійську політику, він надав більш детальні відповіді про основні партії країни.

Gemini - це, по суті, версія чат-бота ChatGPT від Google. Він може відповідати на запитання в текстовій формі, а також генерувати зображення.

Читайте також: Google перейменував чат-бот Bard на Gemini і додав нові опції

Розвиток генеративного штучного інтелекту викликав занепокоєння щодо дезінформації та спонукав уряди в усьому світі вжити заходи для регулювання цієї технології.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Google оголосила, що тимчасово призупиняє роботу свого інструменту штучного інтелекту Gemini, який генерує зображення, після того, як з'ясувалося, що він створює "неточності" в історичних фотографіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-