Деякі світові виробники електроніки поновлюють рекламу в Росії - ЗМІ

Деякі світові виробники електроніки поновлюють рекламу в Росії - ЗМІ

Укрінформ
Деякі великі світові виробники електроніки, які після початку вторгнення в Україну заявили про заморожування своєї діяльності у РФ, у 2023 році збільшили бюджети на маркетинг і рекламу на російському ринку.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані TelecomDaily, передає Укрінформ.

Російські ЗМІ називають такі компанії, як Xiaomi, Honor, Samsung, Acer тощо. При цьому, як зазначається, використовується схема, за якої рекламним бюджетом розпоряджаються партнери компаній, тобто рітейлери і дистриб'ютори.

За даними TelecomDaily, у 2022 році реклами цих брендів у Росії не було, проте у 2023 році вона повернулася, досягнувши показників у 65–100% від кількості згадок, які були у 2021 році. У деяких випадках показники інвестицій компаній у маркетинг перевищили показники 2021 року на 2-5%, ідеться у публікації.

Зазначається, що у рекламу вкладаються і компанії, які офіційно не постачають свою продукцію на російський ринок. Російська влада дозволила так званий паралельний імпорт продукції компаній, що пішли після 2022 року.

Водночас частка компаній, які заявили про припинення поставок, на російському ринку знижується, а їхнє місце займають інші, які здійснюють офіційні поставки і збільшують видатки на рекламу.

Читайте також: Потрібно посилити покарання за обхід західними компаніями санкцій проти РФ - експерт

Як повідомлялося, під час слухань у Сенаті США заступник директора британської організації Conflict Armament Research (CAR) Деміен Сплітерс заявив, що сотні західних та російських компаній залучені до незаконних схем Кремля щодо уникнення санкцій та забезпечення прихованих поставок у РФ електронних компонентів, необхідних для виробництва зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-