Стартап штучного інтелекту Anthropic представив нову версію чатбота Claude 3

Стартап штучного інтелекту Anthropic представив нову версію чатбота Claude 3

Укрінформ
Стартап штучного інтелекту Anthropic, який отримав інвестиції від Google та Amazon, у понеділок представив нову версію свого чатбота Claude 3.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В Anthropic заявили, що найпотужніший у лінійці чатбот Claude 3 Opus перевершує конкурентів ChatGPT 4 від OpenAI та Gemini 1.0 Ultra від Google.

Там додали, що новий чат-бот буде першим «мультимодальним» пакетом штучного інтелекту, тобто він зможе виконувати такі завдання як відповідь на текстові запити та аналіз зображень чи діаграм. Водночас генерувати нові зображення Claude 3 не може, користувачам буде доступна лише функція їх аналізу.

За словами директорки Anthropic Даніели Амодей, новий чатбот підійде для користувачів, якщо їм потрібно виконання «найбільш когнітивно складних завдань», наприклад, точне виконання складного фінансового аналізу.

Читайте також: Маск подав до суду на компанію, що розробляє ChatGPT

За кожен мільйон фрагментів даних, виданих чатботом Claude 3 Opus, користувачі мають заплатити 15 доларів США. Завантажити чатбот від Anthropic можна на хмарних платформах Amazon і Google. Стартап планує продавати доступ до Claude 3 напряму в 159 країнах.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня Google погодилася вкласти близько 2 мільярдів доларів у стартап зі штучного інтелекту Anthropic, заснований колишніми керівниками OpenAI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-