До кінця року портал «Дія» має стати повністю безбар’єрним - Мінцифри

До кінця року портал «Дія» має стати повністю безбар’єрним - Мінцифри

Укрінформ
У Міністерстві цифрової трансформації розпочали модернізацію порталу «Дія»; до кінця року планують його повністю адаптувати під вимоги цифрової доступності, в тому числі для людей із вадами зору та слуху.

Про це під час презентації в Укрінформі дослідження «Як змінилася вебдоступність у держсекторі» повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Валерія Ткач.

«На жаль, ще не всі державні вебресурси в Україні відповідають вимогам цифрової доступності. Проте минулого року ситуація покращилася – таких сайтів стало на 23% більше. І Мінцифри хоче власним прикладом заохотити всіх пришвидшити цей процес. Так, ми плануємо провести модернізацію всіх сторінок сайту міністерства, порталу та мобільного застосунку «Дія». І маємо за мету до кінця року зробити портал «Дія» повністю доступним», - сказала Ткач.

Наразі міністерство разом із «Проєктом підтримки Дія» Програми розвитку ООН (UNDP) працює над впровадженням цифрової доступності для всіх ресурсів органів центральної влади та органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Компенсацію за робоче місце для особи з інвалідністю можна отримати через «Дію» - Мінекономіки

«Усі нові послуги, які ми створюємо, проходять перевірку на дотримання вимог цифрової доступності. Щоб кожна людина в Україні, яка має обмежені можливості по зору, слуху і таке інше, могла користуватися цими сервісами і послугами – без «мишки», за допомогою screen reader тощо. Це для таких людей вкрай важливі речі», - додала представниця Мінцифри.

Як повідомлялося, у 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні", ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, створено Раду безбар’єрності при Кабінеті Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-