Компенсацію за робоче місце для особи з інвалідністю можна отримати через «Дію» - Мінекономіки

Компенсацію за робоче місце для особи з інвалідністю можна отримати через «Дію» - Мінекономіки

Укрінформ
Відтепер роботодавці, які облаштували робоче місце для особи з інвалідністю, можуть отримати компенсацію від держави через портал "Дія".

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

“Ми даємо роботодавцям можливість зробити робоче середовище для своїх працівників максимально комфортним та безпечним. Вони можуть придбати для співробітників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, а держава компенсує їх вартість. Відтепер отримати таку компенсацію вони можуть швидше й простіше - через портал Дія”, - зазначила Свириденко.

Вона нагадала, що від моменту запуску програми понад 100 роботодавців вже отримали майже 7 млн грн компенсації від держави за облаштування робочих місць.

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно авторизуватися на порталі "Дія" за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП); заповнити заяву, вказавши дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце.

Далі треба прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника; вказати IBAN свого рахунку і підписати заяву КЕПом.

Рішення буде ухвалене впродовж 13 робочих днів, в разі позитивного - кошти надійдуть на рахунок упродовж 5 робочих днів, заявили в міністерстві.

Читайте також: В Україні представили проєкт про людей з інвалідністю «Час вийти на світло»

Також роботодавець може отримати компенсацію, подавши заяву до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі.

Як повідомлялось, у серпні 2023 року уряд запровадив програму компенсацій роботодавцям за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Програму реалізують Мінекономіки та Мінцифри, послугу надає Держслужба зайнятості.

Відповідно до умов програми, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з 1 групою інвалідності - до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності - до 71 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-