У США представили робота-садівника зі штучним інтелектом

У США представили робота-садівника зі штучним інтелектом

Відео
Укрінформ
Каліфорнійська компанія Electric Sheep Robotics Inc. презентувала робота Verdie, який використовує штучний інтелект і програмне забезпечення для роботи в саду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Robot Report.

Verdie може автономно обрізати кущі та косити газони, прибирати листя.

В Electric Sheep додали, що їхня ШІ-система ES1 дозволяє Verdie «працювати в будь-якому зовнішньому середовищі без навчання».

«Це перший робот зі штучним інтелектом для таких завдань, як підстригання та вирівнювання країв у світі ландшафтного дизайну. Дуже цікаво бачити, як наша технологія ES1 забезпечує роботу кількох роботів, які можуть працювати разом із бригадою без інженера, який встановлює їм конкретні задачі», – сказав співзасновник і генеральний директор Electric Sheep Наг Мурті.

Зазначається, що ES1 схожий на відомий чат-бот ChatGPT, але працює з просторовим штучним інтелектом замість мовної моделі.

Просторовий штучний інтелект означає інтеграцію методів і технологій штучного інтелекту (ШІ) з просторовими даними та процесами.

Читайте також: Мінфін США відшкодував $375 мільйонів за кілька місяців завдяки штучному інтелекту

У компанії заявили, що планують розпочати доставки Verdie для клієнтів у другому кварталі 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, турецька компанія-стартап створила робота для збирання залишків бавовни, що нині здійснюється вручну.

Фото: Electric Sheep

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-