Китай запустив у космос експериментальний комунікаційний супутник

Китай запустив у космос експериментальний комунікаційний супутник

Фото
Укрінформ
Китай у п’ятницю ввечері успішно відправив у космос експериментальний супутник із новими комунікаційними технологіями для тестування технологій високошвидкісного супутникового зв’язку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Ракета-носій Long March-5 Y7 із космічним апаратом стартувала о 19:30 за місцевим часом (13:30 п’ятниці за Києвом) із космодрому Веньчан на південному острові Хайнань.

За даними китайських ЗМІ, супутник має назву TJSW-11 і був розроблений одним із науково-дослідних центрів Китайської державної ракетно-космічної корпорації CASC.

Цей космічний апарат планують використовувати для тестування технологій багатодіапазонного та високошвидкісного супутникового зв’язку.

Long March-5 є найбільшою ракетою-носієм у Китаї, спроможною доставити на низьку навколоземну орбіту 32 тонни корисних вантажів. Нинішня місія стала 509-м польотом ракет-носіїв серії Long March.

Пекін активно розвиває національну космічну програму, розробляючи метеорологічні, телекомунікаційні та навігаційні супутники, а також технології, призначені для освоєння Місяця. Китайські фахівці також реалізують проєкт дослідження астероїдів і Марса.

На орбіті Землі функціонує китайська космічна станція, готова до міжнародного співробітництва.

Читайте також: Один із найстаріших супутників зондування Землі згорів в атмосфері

Минулого року Китай здійснив 67 космічних місій, або більше одного запуску на тиждень протягом року.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Rocket Lab у неділю, 18 лютого, успішно запустила супутник ADRAS-J японської компанії Astroscale, який використовуватиметься в операціях з видалення космічного сміття з орбіти Землі.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-