Один із найстаріших супутників зондування Землі згорів в атмосфері

Один із найстаріших супутників зондування Землі згорів в атмосфері

Укрінформ
Супутник дистанційного зондування Землі ERS-2 Європейського космічного агентства (ESA), запущений у 1995 році, зійшов з орбіти та згорів у щільних шарах атмосфери.

Про це повідомляє Space.com, передає Укрінформ.

ERS-2 вагою 2,3 тонни і завбільшки зі шкільний автобус був запущений у 1995 році з космодрому у Французькій Гвіані. У вересні 2011 року він завершив роботу, виробивши паливо, і почав сходити з орбіти.

Читайте також: Rocket Lab запустила на орбіту супутник для боротьби з космічним сміттям

У середу ввечері супутник увійшов в атмосферу Землі над північною частиною Тихого океану між Аляскою та Гавайськими островами. У результаті ERS-2 згорів в атмосфері Землі, але поки невідомо, чи досягли якісь його уламки поверхні. В ESA зазначили, що уламки «не є радіоактивними чи токсичними».

На момент запуску ERS-2 був найдосконалішим космічним апаратом для спостереження за Землею, коли-небудь розробленим і запущеним в Європі, зазначили в ESA. Супутник був розроблений для збору даних про земну сушу, полярні шапки та океани і навіть допоміг стежити за наслідками стихійних лих.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія SpaceX розгорнула у космосі інтернет-супутник Merah Putih 2 від індонезійської компанії Telkomsat.

Фото: ESA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-