Китайська BYD планує збудувати новий завод електромобілів у Мексиці

Китайська BYD планує збудувати новий завод електромобілів у Мексиці

Укрінформ
Китайський автогігант BYD збудує новий завод із виробництва електромобілів у Мексиці, більшість виготовлених на якому електрокарів будуть експортуватись до Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Бренд BYD, відомий своїми недорогими моделями та більш різноманітною лінійкою авто, нещодавно обігнав свого найбільшого конкурента Tesla і став найбільшим у світі виробником електромобілів за обсягом продажів.

Проєкт заводу перебуває на початковій стадії. Наразі BYD готує техніко-економічне обґрунтування для заводу та веде переговори з урядовими відомствами Мексики про умови будівництва і роботи підприємства, зокрема, місце його розташування.

Читайте також: Китайський автогігант BYD збудує в Угорщині свій перший європейський завод

Хоча BYD активно працює над збільшенням продажів за кордон виготовлених у Китаї авто, паралельно компанія також докладає зусиль для виходу на глобальний рівень і будує нові заводи за кордоном.

Величезний сектор автовиробництва Мексики, в якому присутні багато провідних світових гравців автомобільної галузі, тісно інтегрований із промисловістю США.

Минулого місяця виконавчий директор Tesla Ілон Маск заявив, що китайські автовиробники знищать глобальних конкурентів, якщо від них не захищатися торговельними бар’єрами.

Читайте також: Маск: Китайські автовиробники «знищать» конкурентів, якщо не поставити торговельні бар’єри

Таку оцінку підтвердили в авторитетній американській галузевій групі Alliance of Automotive Innovation, де зазначили, що вихід на американський ринок дешевих китайських автомобілів, вартість яких нижча через субсидії їх виробникам з боку китайського уряду, може в кінцевому підсумку призвести до вимирання автомобілебудівного сектора Сполучених Штатів.

Компанія BYD вже будує великий промисловий комплекс із трьох заводів вартістю $620 мільйонів у Латинській Америці на північному сході Бразилії на майданчику, де раніше був завод американського автовиробника Ford.

Як повідомляв Укрінформ, Tesla продала лише один електроавтомобіль у Південній Кореї в січні, оскільки на попит вплинула низка факторів: від проблем з безпекою до ціни.

Фото: byd.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-