Маск: Китайські автовиробники «знищать» конкурентів, якщо не поставити торговельні бар’єри

Маск: Китайські автовиробники «знищать» конкурентів, якщо не поставити торговельні бар’єри

Укрінформ
Американський мільярдер і генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що китайські автовиробники знищать глобальних конкурентів, якщо не захищатися від них торговельними бар’єрами.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За словами американського мільярдера, китайські автомобільні компанії торік були найбільш конкурентоспроможними, і масштаб їхнього успіху за межами Китаю залежатиме від того, які тарифи чи торговельні бар’єри на їх авто будуть встановлені.

«Якщо не буде встановлено торговельних бар’єрів, вони можуть знищити більшість інших автомобільних компаній у світі. Вони надзвичайно хороші», – сказав Маск.

Китайський автогігант і один із найбільших світових виробників електромобілів BYD в минулому кварталі обігнав за кількістю проданих електрокарів Tesla попри різке зниження американською компанією цін на свої авто у 2023 році.

Як зазначає Reuters, у гендиректора Tesla є підстави для занепокоєння, оскільки минулого року, аби зацікавити покупців, з його ініціативи компанія знизила вартість електромобілів за рахунок зменшення прибутків, що викликало занепокоєння інвесторів. Проте бажаного результату досягнути не вдалося.

Маск попередив, що з наявною лінійкою електрокарів Tesla наближається до граничної межі зниження вартості, тому в середині 2025 року планує почати випуск дешевшого компактного кросовера для масового ринку Redwood, аби конкурувати з виробниками недорогих електрокарів.

Американський мільярдер також заявив, що очевидної можливості співпрацювати з китайськими конкурентами немає, але Tesla готова надати їм доступ до своєї мережі зарядних пристроїв та ліцензувати деякі технології, такі як автономне водіння.

Європа також намагається захистити європейських автовиробників від впливу дешевшого імпорту електрокарів із Китаю. У жовтні минулого року Єврокомісія почала розслідування стосовно ймовірного порушення ринкових правил та отримання китайськими компаніями державних субсидій, за рахунок яких вони можуть встановлювати нижчі ціни на свої авто.

Читайте також: У Європі продаж нових автомобілів торік зріс на 13,9%

Як повідомляв Укрінформ, турецький автовиробник Togg вперше представив нову модель свого електрокара в корпусі «седан» на виставці в Лас-Вегасі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-