У Туреччині створили робота для збору бавовни

У Туреччині створили робота для збору бавовни

Фото
Укрінформ
Турецька компанія-стартап створила робота для збирання залишків бавовни, що нині здійснюється вручну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на компанію-розробника Afara Tarım Teknolojileri.

“Від 5 до 20 відсотків урожаю бавовни лишається в полі після механічного збору комбайнами. Ці залишки у Туреччині та інших країнах зазвичай збирають вручну. Це дуже копітка і трудомістка робота. Наша розробка покликана автоматизувати цей процес”, - пояснили розробники.

Робот оснащений чотирма RGB-камерами, двома датчиками Lidar (технологія отримання та обробки інформації про віддалені об'єкти) і ультразвуковими датчиками. Камери використовуються для виявлення залишків бавовни, тоді як датчики Lidar призначені для виявлення перешкод і людей на шляху робота. У разі виявлення бавовни подається сигнал і автоматична “рука” засмоктує незібрану бавовну в бортовий контейнер. Планується, що рівень виявлення та збору бавовни після завершення розробки сягатиме 99,8%, наразі показник становить 71%.

Читайте також: У США створили найменших роботів у світі

Робота-збирача під назвою AFARA-COTTON розробили на сімейній фермі з вирощування бавовни. Він може замінити 25 збирачів залишків бавовни. Комерційна презентація та початок виробництва плануються наприкінці року.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумах створили робота для дистанційного ведення вогню.

Фото: Afara Teknoloji 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-