У США визнали незаконними автоматичні дзвінки, згенеровані штучним інтелектом

У США визнали незаконними автоматичні дзвінки, згенеровані штучним інтелектом

Укрінформ
Федеральна комісія зі зв’язку США заявила, що автоматичні дзвінки, у яких використовуються голоси, створені штучний інтелектом, є незаконними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Engadget.

«Люди з поганими намірами використовують створені штучним інтелектом голоси в небажаних автоматичних дзвінках, щоб займатися вимаганням, імітувати знаменитостей і дезінформувати виборців. Ми попереджаємо шахраїв, які стоять за цими автоматичними дзвінками», — заявила голова FCC Джессіка Розенворсел.

Вона додала, що генеральні прокурори штатів тепер отримають нові інструменти для боротьби з цим видом шахрайства та зможуть забезпечити захист громадськості від такого шахрайства та дезінформації.

Читайте також: Японія виділяє понад $56 мільйонів на розробку ШІ для промислового застосування

BBC зазначає, що наприкінці січня декілька тисяч людей отримали фейковий автоматичний дзвінок, нібито від президента США Джо Байдена, який закликав виборців пропустити голосування на праймеріз у Нью-Гемпширі.

«Хоча голос у автоматичному дзвінку схожий на голос президента Байдена, це повідомлення виглядає штучно створеним», - заявили тоді в Офісі генеральної прокуратури штату.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Meta, яка володіє Facebook, Instagram та Threads, заявила, що планує позначати всі зображення на своїх платформах соціальних мереж, які були створені за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-