Найбільший у світі виробник чипів збудує ще один завод у Японії

Найбільший у світі виробник чипів збудує ще один завод у Японії

Укрінформ
Найбільша у світі монопрофільна незалежна компанія із виробництва напівпровідників TSMC, яка розташована на Тайвані, заявила про будівництво вже другого заводу в Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNA.

У компанії розповіли, що будівництво другого заводу в японському місті Кумамото розпочнеться до кінця цього року, і очікується, що обидва заводи матимуть загальну місячну потужність у понад 100 000 одиниць 12-дюймових чипів, які будуть використовуватися для автомобільних, промислових, споживчих і високопродуктивних обчислювальних програм.

TSMC також додала, що план потужності може бути додатково скоригований на основі попиту з боку клієнтів.

Лише минулого місяця у TSMC заявили, що перший завод у Японії відкриється в лютому, а масове виробництво чипів слід очікувати вже у четвертому кварталі.

Читайте також: Samsung переніс початок масового виробництва чипів на фабриці у Техасі - ЗМІ

Зазначається, що розширення виробництва TSMC в Японії є частиною зусиль уряду країни для відновлення позиції Японії як провідного центру виробництва мікросхем і забезпечення стабільного постачання чипів на тлі торговельної напруженості між Сполученими Штатами та Китаєм.

Як повідомляв Укрінформ, торік найбільша у світі монопрофільна незалежна компанія із виробництва напівпровідників TSMC, яка розташована на Тайвані, схвалила інвестування у 3,5 млрд євро в будівництво свого першого заводу в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-