Samsung переніс початок масового виробництва чипів на фабриці у Техасі - ЗМІ

Samsung переніс початок масового виробництва чипів на фабриці у Техасі - ЗМІ

Укрінформ
Південнокорейська компанія Samsung Electronics Co. відклала плани щодо масового виробництва чипів на своєму новому заводі мікросхем у Тейлорі, штат Техас.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними південнокорейських ЗМІ, масове виробництво чипів на майбутній фабриці вартістю 17 млрд дол. розпочнеться у 2025 році.

У Samsung раніше заявляли, що фабрика почне виробництво в другій половині 2024 року, коли вона оголосила про інвестиції ще у 2021 році.

Речник компанії повідомив, що Samsung не може зараз підтвердити свій графік масового виробництва чипів.

Раніше конкурент Samsung – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. – вирішив перенести виробництво на новому заводі в Арізоні на 2025 рік з 2024 року через нестачу досвідчених будівельників і техніків із монтажу необхідного обладнання.

Зазначається, що будь-яка затримка на американських майданчиках, якими керують два провідні світові контрактні виробники мікросхем Samsung та TSMC, стала б перешкодою великому плану президента США Джо Байдена збільшити виробництво чипів на американській землі, щоб уникнути майбутніх збоїв у постачанні, таких як дефіцит у 2021 році, який коштував компаніям сотні мільярдів доларів доходів.

Читайте також: Samsung представив портативний диск із ємністю до 8 Тб

Як повідомляв Укрінформ, американський технологічний гігант Nvidia повідомив клієнтам у Китаї, що початок виробництва нових чипів зі штучним інтелектом, розробленого з урахуванням експортних обмежень для Китаю, відкладається до першого кварталу наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-