У Європі продаж нових автомобілів торік зріс на 13,9%

У Європі продаж нових автомобілів торік зріс на 13,9%

Укрінформ
Продаж нових автомобілів у Європі зріс на 13,9% у 2023 році - до 10,5 млн одиниць. Більшість із проданих авто – гібридні, електро- та бензинові моделі.

Про це повідомила Європейська асоціація автовиробників (ACEA), передає Укрінформ.

Минулого року зросли всі ринки ЄС, окрім Угорщини (-3,4%). Зокрема, на ринках Франції, Італії та Іспанії спостерігалося двозначне зростання, як порівняти з 2022 роком. Однак автомобільний ринок Німеччини скоротився на 23% у грудні.

Електромобілі стали третім найпопулярнішим вибором для покупців у 2023 році. У грудні їхня частка на ринку зросла до 18,5%, випередивши дизельні автомобілі, частка яких залишилася стабільною на рівні 13,6%. Бензинові автомобілі зберегли лідерство на рівні 35,3%, тоді як гібридно-електричні автомобілі посіли друге місце із часткою ринку 25,8%.

Як повідомляв Укрінформ, японський автовиробник Nissan Motor Co заявив, що всі моделі автомобілів, які продаватимуть у Європі, будуть повністю електрифіковані до 2030 року.

Читайте також: Tesla знизила ціни на автомобілі в Європі

Інший виробник із Японії - Toyota Motor Corp. заявив, що збільшить до 2026 року відсоток автомобілів з нульовим рівнем викидів у своєму європейському продажу до понад 20%.

Це пов’язано з тим, що Європейський парламент затвердив нові цілі щодо скорочення викидів CO2 для нових легкових автомобілів і легких комерційних транспортних засобів. У ЄС продаж автомобілів із двигуном внутнішнього згоряння буде заборонено у 2035 році.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-