Ford відкликає у США майже 1,9 млн автомобілів через дефект

Ford відкликає у США майже 1,9 млн автомобілів через дефект

Укрінформ
Автомобільна компанія Ford відкликає майже 1,9 мільйона позашляховиків Explorer у США, оскільки кліпси кріплення молдингу навколо лобового скла можуть відлетіти та створити небезпеку для інших водіїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

Відкликання охоплює автомобілі моделі Explorers випуску з 2011 по 2019 рр.

За даними Національного управління з безпеки дорожнього руху США (National Highway Traffic Safety Administration), кліпси кріплення молдингу навколо лобового скла, можуть ослабнути й відлетіти, що збільшить ризик аварії на дорозі.

Зазначається, що процес відкликання почався після того, як регулятори у США розпочали розслідування проблеми в січні минулого року після отримання 164 скарг від споживачів. Канадські регулятори також зацікавилися цим дефектом.

Спочатку Ford відмовився від відкликання, пославшись на малу масу деталі. Проте компанія все ж таки вирішила відкликати автомобілі після того, як регулятори США встановили, що проблема може становити загрозу безпеці на дорогах.

У Ford вважають, що проблему мають лише 5% відкликаних Explorer.

Читайте також: Tesla відкликає понад 120 тисяч авто у США

Як повідомляв Укрінформ, Tesla відкликає понад два мільйона автомобілів після того, як регулятор США виявив часткову несправність їх системи автокерування (автопілота).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-