Мережа високошвидкісних залізниць Китаю зросла до 45 тисяч кілометрів

Мережа високошвидкісних залізниць Китаю зросла до 45 тисяч кілометрів

Укрінформ
У Китаї загальна довжина діючих високошвидкісних залізничних шляхів, на яких потяги можуть рухатись зі швидкістю понад 200 км/год, до кінця 2023 року досягла 45 тис. км.

Про це, як повідомляє Xinhua, заявив національний залізничний оператор China State Railway Group, передає Укрінформ.

Загалом минулого року введено в експлуатацію 3637 км нових залізничних колій, у тому числі 2776 км високошвидкісних залізниць.

При цьому, у 2023 році інвестиції в основний капітал у залізничному секторі Китаю становили 764,5 мільярда юанів (майже $107,7 мільярда), що на 7,5% більше, ніж у попередньому році.

За даними компанії-оператора, за підсумками року експлуатаційний пробіг залізничної мережі Китаю становив 159 тис. км.

Минулого року в країні завершили будівництво і ввели в експлуатацію 34 залізничних проєкти, запустили надання послуг на 102 залізничних станціях, а також істотно просунулися в реалізації ще понад 100 залізничних проєктів, що будуються.

Останніми роками в Китаї відбувається бум високошвидкісного залізничного будівництва, завдяки чому зараз країна має найбільшу таку мережу, що сполучає адміністративні центри провінцій та великі міста.

Читайте також: Німецькі залізничники виходять на новий страйк

Потяги на таких ділянках рухаються зі швидкістю понад 250 км/год.

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї в суботу, 6 січня, розпочав роботу надпровідний квантовий комп’ютер третього покоління «Origin Wukong».

Фото: VCG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-