Львівська ІТ-компанія розроблятиме технології для будівництва на Місяці

Львівська ІТ-компанія розроблятиме технології для будівництва на Місяці

Укрінформ
В межах проєкту від NASA львівська ІТ-компанія SoftServe спільно з американськими колегами розроблятимуть технології будівництва злітно-посадкових майданчиків на Місяці.

Про це у Фейсбуці повідомила компанія SoftServe, передає Укрінформ.

«Це, буквально, просто космос! Адже в межах проєкту від NASA ми розроблятимемо технологію для будівництва на Місяці разом із американською компанією Astroport Space Technologies», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення для зведення злітно-посадкових майданчиків в екстремальних умовах, яке допоможе забезпечити посадку на Місяці. До роботи над проєктом залучать Robotics & Advanced Automation команду від SoftServe.

«Ми будемо створювати моделі для терра механічної взаємодії між обладнанням, технікою для будівництва та місячним ґрунтом, реголітом. Наша робота передбачатиме створення великої кількості цифрових симуляцій процесу будівництва на Місяці, з урахуванням особливості ґрунту та різних ситуацій», — розповів голова відділу робототехніки у SoftServe Любомир Демків.

Проєкт стартував після того, як американська компанія Astroport Space Technologies виборола грант на 1,3 мільйона доларів у межах NASA STTR 2023 Phase II. Це щорічна програма фінансування, в якій бізнеси, стартапи та наукові інституції об’єднуються для вирішення певних кейсів та проблем, цікавих для досліджень NASA. Технологічні рішення й результати програм мають шанси бути застосованими дослідниками агентства або ж бути комерціалізованими на наступних етапах.

SoftServe – найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 12 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сінгапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США).

Читайте також: В межах IT-коаліції пропрацьовують потреби зв'язку на тактичному рівні - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, торік команда інженерів львівської ІТ-компанії SoftServe перемогла у челенджі на щорічному хакатоні НАТО. Львівські інженери детально проаналізували переваги та недоліки багатонаціональних навчань НАТО CWIX, на яких перевіряють, як ІТ-системи союзників будуть взаємодіяти в бойових умовах. Сформували показники ефективності, додатково розробили рекомендації для покращення результативності CWIX та запропонували рішення, щоб швидко виявляти прогалини, які заважають успіху навчань, та усувати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-