Apple оскаржила рішення про заборону імпорту двох моделей Apple Watch

Apple оскаржила рішення про заборону імпорту двох моделей Apple Watch

Укрінформ
Американська компанія Apple оскаржила рішення про заборону імпорту своїх годинників Apple Watch на підставі патентної скарги компанії Masimo після того, як адміністрація президента США Джо Байдена відмовилася накладати вето у цій справі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Речник Apple заявив, що компанія оскаржила заборону в Апеляційному суді Федерального округу США у Вашингтоні.

«Ми категорично не згодні з рішенням Комісії з питань міжнародної торгівлі США і відповідним розпорядженням про виключення, і вживаємо всіх заходів, щоб якнайшвидше повернути Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 клієнтам у США», — заявила Apple.

Технічний гігант також звернувся до суду з проханням призупинити дію заборони, принаймні поки Митно-прикордонна служба США не вирішить, чи оновлені версії його годинників порушують патенти Masimo, і призупинити дію заборони, поки суд розглядатиме запит Apple.

За даними Apple, американська митниця повинна прийняти своє рішення 12 січня.

Читайте також: Apple запроваджує новий режим безпеки для iPhone

Раніше адміністрація президента США Джо Байдена вирішила залишити чинним рішення Комісії з питань міжнародної торгівлі щодо заборони імпорту й продажу смарт-годинників Apple Watch останніх моделей через порушення авторських прав.

Як повідомлялося, компанії Masimo Corporation і Cercacor Laboratories, які працюють здебільшого в медичній сфері, подали скаргу в Комісію з питань міжнародної торгівлі США щодо порушення компанією Apple їхніх авторських прав. Йшлося, зокрема, про використання датчиків кисню в крові у смарт-годинниках Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2. Комісія постановила припинити продаж цих моделей.

Фото: ЕРА/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-