Адміністрація Байдена підтримала заборону на продаж двох моделей Apple Watch

Адміністрація Байдена підтримала заборону на продаж двох моделей Apple Watch

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила залишити чинним рішення Комісії з питань міжнародної торгівлі щодо заборони продажу смарт-годинників Apple Watch останніх моделей через порушення авторських прав.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у вівторок Офісом торгового представника США, передає Укрінформ.

«Ще 26 жовтня 2023 року ITC виявила, що компанія Apple порушила два патенти, які належать Masimo Corporation та Cercacor Laboratories, які базуються в Сполучених Штатах», - зауважили в американському відомстві.

Відповідно до розпорядження президента США, Офіс торгового представника має повноваження переглядати рішення ITC впродовж 60 днів та скасовувати їх або залишати чинними.

«Після ретельних консультацій (торгова представниця США - ред.) посол Тай вирішила не скасовувати рішення ITC, тож це рішення набуло остаточної чинності 26 грудня 2023 року», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Apple випустила оновлення операційної системи для iPhone, iPad та Watch

Як повідомлялося, компанії Masimo Corporation і Cercacor Laboratories, які працюють здебільшого в медичній сфері, подали скаргу в Комісію з питань міжнародної торгівлі США щодо порушення компанією Apple їхніх авторських прав. Йшлося, зокрема, про використання датчиків кисню в крові у смарт-годинниках Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2. Комісія постановила припинити продаж цих моделей.

Фото Apple Watch Series 9 з сайту Apple

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-