Дослідники створили систему штучного інтелекту, яка здатна прогнозувати смерть

Дослідники створили систему штучного інтелекту, яка здатна прогнозувати смерть

Укрінформ
Дослідники з Технічного університету Данії розробили систему штучного інтелекту, здатну передбачати смерть людей.

З метою боротьби з важкими захворюваннями ця система інтегрує всі медичні дані про життя людини, щоб якомога точніше вгадати, що може призвести до її смерті.

Про це передає Укрінформ із посиланням на дослідження, опубліковане в науковому журналі Nature.

«Наша робота дозволяє відкривати механізми, які потенційно можуть впливати на життя людей, а також можливості для персоналізованого втручання, де це доречно», - пояснюється у статті.

Для розробки штучного інтелекту під назвою Life2vec було використано модель ChatGPT. Науковці інтегрували в свою модель медичні та соціальні дані шести мільйонів данців, такі як візити до лікаря, історія хвороби та соціальне становище, за період з 2008 по 2020 рік.

Після розробки бази даних данські дослідники вивчили її на групі людей, які померли у віці від 35 до 65 років, половина з яких померла між 2016 і 2020 роками. Метою штучного інтелекту було визначити причину їхньої смерті на основі їхнього життя.

Читайте також: OpenAI планує залучити щонайменше $100 мільярдів на розвиток - Bloomberg

Цей штучний інтелект не має на меті передбачати долю, насамперед він покликаний запобігти серйозним захворюванням і причинам передчасної смерті, або, принаймні, тим, яких можна було б уникнути. Він також забезпечить краще розуміння ризиків та умов, які обривають життя людини.

Згідно зі звітом, результати дослідження виявилися на 11% кращими, ніж моделі, які традиційно використовуються страховиками для прогнозування смерті людини.

Як повідомлялось, у Євросоюзі досягли згоди щодо закону про штучний інтелект. Члени Європейського парламенту, представники країн-членів ЄС та експерти Єврокомісії уклали політичну угоду щодо закону про штучний інтелект та дійшли згоди у питаннях прогнозованого застосування, розпізнавання облич та використання ШІ правоохоронними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-