OpenAI планує залучити щонайменше $100 мільярдів на розвиток - Bloomberg

OpenAI планує залучити щонайменше $100 мільярдів на розвиток - Bloomberg

Укрінформ
Компанія OpenAI, яка розробила чат-бот ChatGPT зі штучним інтелектом, веде переговори з інвесторами про залучення нового раунду фінансування на 100 млрд доларів США або більше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, інвестори, які потенційно будуть залучені до нового раунду збору коштів, були включені в попередні обговорення.

Джерела додають, що такі деталі, як умови, оцінка та час раунду фінансування, ще не визначені та можуть змінитися.

Згідно з даними CBInsights, якщо цей раунд фінансування відбудеться за планом, це зробить OpenAI другим за цінністю стартапом у США, поступившись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска.

У OpenAI відмовилися від коментарів.

Читайте також: OpenAI анонсувала новий інструмент для створення чат-ботів

Раніше стало відомо, що на початку січня компанія збирається завершити окрему тендерну пропозицію, яка дозволить співробітникам продати свої акції на суму 86 мільярдів доларів США.

Нині компанія стала найпопулярнішим стартапом Кремнієвої долини, зокрема, залучивши на сьогодні 13 мільярдів доларів від Microsoft.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Google погодилася вкласти близько 2 мільярдів доларів у стартап зі штучного інтелекту Anthropic, заснований колишніми керівниками OpenAI.

Фото: Gabby Jones/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-