В Японії відкриють інститут із безпеки штучного інтелекту

В Японії відкриють інститут із безпеки штучного інтелекту

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що планує у січні відкрити Національний інститут для вивчення способів забезпечення безпеки при використанні технологій генеративного штучного інтелекту та сприяння отриманню вигоди для суспільства від ШІ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Кішіда зазначив, що Велика Британія та США створили вже Інститути для проведення досліджень у галузі генеративного штучного інтелекту на тлі зростаючої стурбованості питаннями його безпеки.

Прем'єр-міністр також заявив, що Японії необхідно створити аналогічний Інститут з метою вивчення методів оцінки безпеки технологій штучного інтелекту та розробки стандартів.

На засіданні урядової комісії зі стратегії Японії у галузі штучного інтелекту також було ухвалено остаточний проєкт набору урядових керівних принципів, призначених для всіх підприємств, які розробляють чи використовують технології штучного інтелекту.

Читайте також: Вчені вперше реконструювали уявні образи за допомогою штучного інтелекту

Як повідомляв Укрінформ, СЕО технологічного японського гіганта Rakuten Хіроші Мікітані оголосив про плани компанії запустити власну велику мовну (LLM) модель штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-