Вчені вперше реконструювали уявні образи за допомогою штучного інтелекту

Вчені вперше реконструювали уявні образи за допомогою штучного інтелекту

Укрінформ
Завдяки технології на основі штучного інтелекту, вченим із декількох японських університетів першим у світі вдалося створити образи об’єктів і пейзажів, отриманих на основі активності мозку людини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Команда дослідників змогла створити приблизні зображення плямистого леопарда з впізнаваним ротом, вухами, а також літак із червоними вогнями на крилах.

При цьому вчені не змогли відтворити літери алфавіту.

Технологія, яка отримала назву «декодування мозку», дозволяє візуалізувати вміст сприйняття на основі активності людського мозку та може бути застосована в галузі медицини та соціального забезпечення.

Попередні дослідження показали, що зображення, які бачать люди, можуть бути реконструйовані на основі активності їхнього мозку, виміряної за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії або МРТ.

Читайте також: Intel представив новий чип зі штучним інтелектом, щоб конкурувати з Nvidia та AMD

Зазначається, що на основі попередніх методів команда дослідників розробила технологію, яка визначає мозкову активність і дозволяє генеративному штучному інтелекту (ШІ) малювати зображення в поєднанні з методами прогнозування для відтворення складних об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, японські дослідники з телекомунікаційного гіганта NTT Docomo, університету Кейо та Нагойського технологічного інституту розробили нову технологію, яка дозволяє користувачам ділитися своїм відчуттям від торкання рукою.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-