Київстар відновив розсилку SMS

Київстар відновив розсилку SMS

Укрінформ
Телекомунікаційний оператор «Київстар» відновив доступ абонентів до послуг SMS.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Маленький апдейт за статусом роботи мережі: відновили доступ до послуг SMS, в тому числі - у роумінгу; доступний голосовий зв'язок та мобільна передача даних; починаємо відновлювати доступ до M2M для бізнес-клієнтів», - ідеться в повідомленні.

У компанії додали, що «Київстар ТБ» працює і надає безкоштовний доступ до платформи, поки триває ліквідація наслідків кібератаки. Навіть для неавторизованих користувачів, уточнили в пресслужбі.

Відновлювальні роботи відбуваються поступово, бо цього вимагає безпека. Водночас у деяких населених пунктах все ще виникають локальні складнощі із доступністю до «Домашнього інтернету». Команда Київстару працює над розв’язанням цієї проблеми.

Читайте також: У британській розвідці оцінили масштаби кібератаки на «Київстар»

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня оператор «Київстар» став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

У компанії запевнили, що персональні дані абонентів скомпрометовані не були. Також пообіцяли компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

За фактом кібератаки на «Київстар» Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій слідства названа причетність російських спецслужб.

13 грудня стало відомо, що відповідальність за атаку на «Київстар» узяло на себе одне з псевдохакерських угруповань РФ під назвою «Солнцепек».

У «Київстарі» 14 грудня заявили, що робота мережі стабілізується; понад 90% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-