Фахівці із кібербезпеки мають бути у кожній держустанові - депутат

Фахівці із кібербезпеки мають бути у кожній держустанові - депутат

Самохвалов запитує
Укрінформ
В Україні необхідно зробити так, щоб у кожній державній установі були фахівці з кібербезпеки.

Про це у програмі Укрінформу "Самохвалов запитує" заявив голова підкомітету з кібербезпеки Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Олександр Федієнко, відповідаючи на питання, що потрібно посилити щодо української кібероборони.

"Якщо ми кажемо про держсегмент, то ми маємо запровадити певні фахові речі - такі, як фахівці з кібербезпеки у кожній держустанові. На жаль, у нас такого немає, це треба визнати", - заявив він.

Окремо народний депутат сказав, що неправильно, коли в Україні, наприклад, сталася атака на якесь міністерство, а всі інші міністерства про це не знають. "Має бути єдиний механізм реагування на всі ці історії", - зазначив парламентарій.

Депутат висловив думку, що якщо говорити про держсегмент, то держава не має регулювати будь-що у бізнес-середовищі.

"Я дуже до цього негативно ставлюся. Але при цьому я розумію, що якщо говорити про те, що від роботи якихось бізнес-підприємств залежать держустанови у частині кібербезпеки, то тоді держава має право саме у частині кібербезпеки... не втрутитися у роботу цього підприємства, а контролювати питання виконання загального питання кібербезпеки", - вважає Федієнко.

Відповідаючи на питання про його ставлення до "Дії", представник ВР поінформував, що у нього поки що немає негативного досвіду з її застосуванням із точки зору того, що він був скомпрометований через "Дію" чи що вона заважає йому жити.

Парламентарій висловив переконання, що в Україні потрібно і надалі розвивати цифровізацію.

"Скомпрометувати цифровий документ значно складніше, ніж скомпрометувати паперовий", - переконаний Федієнко.

Читайте також: Росія та Китай здійснюють більшість кібератак на вибори у світі - канадська розвідка

Як повідомлялося, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна довела, що кіберсфера є складовою сучасної війни та глобального суперництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-