NASA досліджує озеро в Туреччині, аби зрозуміти геологічну історію Марса

NASA досліджує озеро в Туреччині, аби зрозуміти геологічну історію Марса

Укрінформ
Турецькі та американські вчені з Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) досліджують хімічний склад води та осаду озера Сальда в районі Єшилова, у турецькій провінції Бурдурі, намагаючись зрозуміти геологічну історію Марса та зміну клімату на цій планеті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Якщо ми використаємо дані, отримані зі зразків, які ми зібрали на Землі, і зробимо подібні дослідження на фактичних матеріалах з Марса, і встановимо схожість, тоді ми зможемо почати робити висновки, зокрема про атмосферу Марса”, - сказав керівник групи дослідників, професор Каліфорнійського університету Тімоті Лайонз.

Вчений зауважив, що він використовував історію формування Землі, щоб виявити життя на інших планетах, у т.ч. за межами Сонячної системи. Фінансування досліджень здійснює NASA.

Читайте також: Hubble показав кулясте скупчення у сузір’ї Золотої Риби

Також професор Лайонз зазначив, що озеро Салда є унікальним місцем через хімічний склад води, її кислотність і земні породи, схожі на марсіанські. Вчені мають надію, що проведені дослідження допоможуть зрозуміти геологічну історію Марса та процеси, пов'язані зі зміною клімату на цій планеті.

Як повідомляв Укрінформ, цього року космічний телескоп Джеймса Вебба відзначив свій перший повний рік роботи, протягом якого він зробив кілька унікальних знімків.

Фото: TRT Haber.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-