Переможці Open Datathon reUkraine отримають ₴4,4 мільйона на розвиток

Переможці Open Datathon reUkraine отримають ₴4,4 мільйона на розвиток

Укрінформ
Чотири переможці Національного конкурсу технологічних проєктів на основі відкритих даних для відновлення України Open Datathon reUkraine отримають по 1,1 млн грн на розвиток проєктів.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«У конкурсі брали участь проєкти з відкритих даних, що сприятимуть відбудові та боротьбі з корупцією. Найкращі рішення отримали 1,1 млн гривень на впровадження та розвиток ідеї», - йдеться в повідомленні.

Так, серед переможців конкурсу сервіс з надання доступу до публічних реєстрів для громадян та бізнесу «Опендатабот», рішення для пошуку безбар’єрних локацій «Доступно!» від Українського центру суспільних даних, чатбот «Буду мамою» від команди «Ліки Контроль», система дашбордів з аналітикою від Clarity Project — Clarity Hromada.

Також журі відзначило та надало менторську підтримку команді проєкту Address Forever, який направлений на боротьбу з корупцією у сфері ритуальних послуг.

Наголошується, що команди протягом 100 днів впровадять свої рішення, які сприятимуть розвитку держави та боротьбі зі схемами та корупцією.

Читайте також: Фонд розвитку інновацій обрав 15 найкращих стартапів року

Конкурс був організований USAID/UK Aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Партнером проєкту виступив Фонд Східна Європа.

Як повідомлялося, за підсумками акселераційної програми Open Data. Unbroken три проєкти отримають гранти по 400 тис. грн на реалізацію.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-