Французи інтегрують штучний інтелект у шкільні програми старших класів

Французи інтегрують штучний інтелект у шкільні програми старших класів

Укрінформ
Міністр освіти Франції Габріель Атталь повідомив про залучення до шкільної програми системи штучного інтелекту МІА, яка у формі додатка буде доступна з вересня 2024 року для всіх 800 тисяч учнів 10 класу. 

Як передає Укрінформ, про це міністр оголосив на своїй пресконференції, а раніше розіслав електронного листа до шкіл, повідомляє BFMTV.

"Всі учні, які вступають до ліцею, відтепер будуть користуватися вдома інструментом штучного інтелекту для корекції та подальшого вивчення французької мови та математики", - повідомив Габріель Атталь.

Спочатку учням запропонують пройти вступний тест, який складається з серії запитань з французької мови та математики, щоб визначити їхній рівень на даний момент. Вони також можуть ввести результати вступного тесту, який складають всі учні середньої школи, коли вступають до українського аналога 10 класу.

Після проходження цього етапу додаток пропонує тисячі вправ з обох предметів. І прогрес учня буде артикульований штучним інтелектом завдяки алгоритму.

"Коли учень виконає вправу, алгоритм запропонує йому наступну, яка, на його думку, є найбільш релевантною для його прогресу, причому це не обов'язково буде лінійною послідовністю. Один учень ніколи не отримає ту саму серію вправ, що й інший", - пояснив співзасновник цієї програми Тьєррі де Вульпільєр.

Крім того, штучний інтелект зможе оцінювати учня завдяки автоматичному процесу навчання. Зокрема, він зможе визначити, чи запропонована послідовність вправ дозволила учневі швидше просуватися вперед. Аналізуючи дані всіх учнів, алгоритм автоматично зможе вносити зміни до своїх рекомендацій.

На додаток до класичного режиму французьким підліткам також запропонують більш традиційні інструменти, такі як відеоуроки, та режим дуету для виконання вправ у парах. Вчителі можуть отримати доступ до даних про прогрес окремих учнів за допомогою інформаційної панелі.

Читайте також: У Південній Кореї наступного року в деяких школах з'являться роботи-викладачі

Засновники програми кажуть, що ці інструменти, які ґрунтуються на роботі дослідників когнітивних наук, є найкращим способом допомогти Франції покращити свої показники в рейтингу PISA, які дедалі більше відстають від інших країн.

Хоча штучний інтелект з додатком MIA буде впроваджено для всіх учнів, офіс міністра освіти запевнив, що він все ж не буде обов'язковим.

Як повідомлялось, французькі синоптики заявили про величезний потенціал інструментів штучного інтелекту у щоденній роботі.

 Фото: Illustration David Le Deodic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-