У США відкриють фабрику масового виробництва двоногих роботів-гуманоїдів

У США відкриють фабрику масового виробництва двоногих роботів-гуманоїдів

Фото
Укрінформ
Компанія Agility Robotics наступного року відкриє фабрику RoboFab, де щороку вироблятимуть 10 тисяч двоногих роботів-гуманоїдів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios.

Agility Robotics, яка нині створює бота під назвою Digit, який тестується Amazon, планує відкрити RoboFab на початку наступного року.

«Ми поставили дуже важливий пріоритет тому, щоб роботи були представлені якомога швидше. Наш великий план полягає в тому, що ми хочемо якомога швидше створити роботів-гуманоїдів загального призначення», - розповідає співзасновник і гендиректор компанії Даміон Шелтон.

Зазначається, що з моменту свого заснування в 2016 році Agility виготовила вже близько 100 роботів і планує перенести виробництво Digit зі своєї штаб-квартири в Тангенті, штат Орегон, на більш просторе підприємство RoboFab площею 6 500 квадратних метрів у найближчі місяці. 

За словами Шелтона, спочатку виробництво сягатиме сотень роботів, але згодом RoboFab, що у місті Салем, штат Орегон, «матиме значно більшу потужність - 10 000 роботів на рік на своєму піку».

Читайте також: Amazon представив робота-охоронця

Конкурентами Digit від Agility Robotics є, зокрема, Optimus від Tesla та Atlas від Boston Dynamics.

Як повідомляв Укрінформ, у Пекіні створено перший у Китаї Інноваційний центр роботів-гуманоїдів, завданням якого є прискорення розвитку технологій гуманоїдних роботів та їх промислового виробництва.

Фото: Courtesy of Agility Robotics

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-