У НАТО вперше схвалили квантову стратегію

У НАТО вперше схвалили квантову стратегію

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн-членів НАТО схвалили першу в історії Альянсу квантову стратегію, яка має посилити кібернетичну безпеку блоку.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі, де проходить засідання міністрів закордонних справ країн Альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

"Міністри також обговорили важливість технологічних інновацій. Сьогодні члени Альянсу ухвалили першу в історії НАТО квантову стратегію. Квантові технології можуть посилити нашу кібербезпеку і спроможність", - сказав очільник Альянсу.

За його словами, нова стратегія дасть змогу скористатися можливостями, які надають квантові технології, водночас "запобігаючи використанню цих технологій конкурентами проти нас".

Столтенберг зазначив, що під час зустрічі у вівторок міністри закордонних справ також обговорили "питання стримування і оборони НАТО, підтримку України і наше партнерство в очікуванні саміту у Вашингтоні наступного літа".

Крім того, йшлося про виклики євроатлантичній безпеці з боку Китаю. "Китай не є нашим супротивником. І я вітаю те, що члени Альянсу ведуть діалог із Пекіном з питань, що становлять взаємний інтерес. Водночас ми повинні чітко усвідомлювати вплив політики примусу Китаю на нашу безпеку", - заявив Столтенберг.

Він додав, що НАТО залишиться регіональним альянсом Європи і Північної Америки, але блоку "потрібно тісніше співпрацювати з партнерами, в тому числі в Індо-Тихоокеанському регіоні".

Читайте також: Кулеба переконує ЄС і НАТО у необхідності створити спільний європейський оборонний простір

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок розпочалося дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО, під час якого Альянс, зокрема, підтвердить довгострокову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-