Вибух Starship: розслідування аварії контролюватиме управління авіації США

Вибух Starship: розслідування аварії контролюватиме управління авіації США

Укрінформ
Федеральне управління авіації США (FAA) заявило, що контролюватиме розслідування причин аварії під час суботнього випробувального запуску ракетної системи Starship компанії SpaceX.

Про це FAA повідомило у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«FAA контролюватиме розслідування аварії під керівництвом SpaceX, щоб переконатися, що SpaceX дотримується свого затвердженого FAA плану розслідування аварії та інших нормативних вимог», — йдеться у дописі.

Читайте також: SpaceX вивела на орбіту ще 23 інтернет-супутники Starlink

Федеральне управління авіації США також контролювало розслідування після першої випробувальної місії Starship, яка стартувала з бази Starbase у квітні. Тоді невдовзі після її запуску стався вибух на борту.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія SpaceX у суботу, 18 листопада, здійснила другий випробувальний запуск ракетної системи Starship, яка створювалася для місій на Місяць і Марс. Однак після того, як перша ступінь (Super Heavy) ракетної системи від’єдналася від другого ступеня - космічного корабля (Ship 25), стався вибух.

Читайте також: SpaceX вдруге спробувала запустити Starship

Через близько 10 хвилин після старту в компанії заявили про втрату зв’язку зі Ship 25 під час його польоту і припустили, що корабель вийшов із ладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-