Електролітак від Beta Technologies прибув на базу ВПС США, здолавши 3200 кілометрів

Електролітак від Beta Technologies прибув на базу ВПС США, здолавши 3200 кілометрів

Відео
Укрінформ
Вантажний електричний літак Alia компанії Beta Technologies пролетів із зупинками 2 тис. миль (понад 3200 км) з півночі на південь Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на спеціалізований авіаційний сайт FutureFlight.aero.

"Прототип Alia компанії Beta Technologies завершив 2000-мильну подорож з Вермонту до бази ВПС США Еглін у Флориді, де 413-та ескадрилья використовуватиме цей електричний літак для практичних експериментів та тренувань", - йдеться у повідомленні.

Літак Alia приземлився на авіабазі Еглін, де протягом кількох місяців триватиме його контрактне застосування. Льотно-випробувальна група Beta спільно з ВПС США експериментуватиме з можливими варіантами використання шестимісного електричного повітряного таксі для перевезення вантажів та особового складу.

Читайте також: У Токіо на автосалоні представили електрокари і летючі авто майбутнього

Як зазначається, під час 16-денної подорожі до Егліна літак компанії Beta пролетів над 12 штатами, зробивши близько 20 зупинок для підзарядки акумуляторів за допомогою декількох власних мультимодальних зарядних станцій. Компанія Beta має зарядні пристрої у 13 районах на сході США, і зараз ведеться робота над облаштуванням ще 55 таких локацій.

Як повідомляв Укрінформ, бразильський виробник літаків Embraer заявив, що поблизу Сан-Паулу буде побудовано новий завод для виробництва електричних аеротаксі.

Фото: Beta Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-