Японський розробник електроніки Fujitsu ліквідує російський підрозділ

Японський розробник електроніки Fujitsu ліквідує російський підрозділ

Укрінформ
Японський розробник електроніки та постачальник інфраструктурних рішень Fujitsu ліквідує російську юридичну особу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК.

У серпні Fujitsu запустила процес ліквідації російського бізнесу, проте досі компанія не заявляла про повний вихід з російського ринку. Місцева юрособа ТОВ «Фуджитсу Технолоджі Солюшнз» буде ліквідована у серпні 2024 року. Fujitsu призупинила прямі поставки своєї продукції та послуг після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Російська юрособа Fujitsu була створена на початку 2000-х. На 99% вона належить нідерландській структурі Fujitsu Technology Solutions BV, 1% - у німецькій Fujitsu Technology Solutions GMBH. У Росії компанія продавала комплексні рішення в галузі інформаційних та комунікаційних технологій, а також ноутбуки, персональні комп'ютери та комплектуючі.

Читайте також: Sony з листопада випустить на ринок Японії нову модель PlayStation 5

У 2022 році дохід "Фуджитсу Технолоджі Солюшнз" впав на 24% в порівнянні з показником 2021-го і становив 675 млн руб ($7 млн). Компанія отримала збиток у розмірі 119 млн руб. замість чистого прибутку 63 млн руб. рік до того. У 2022 році в компанії було на обліку 40 співробітників (2021-го було 65).

Як повідомлялося, після початку повномасштабної російської агресії проти України кілька сотень світових компаній і брендів почали процес виходу з російського ринку.

Фото: Company Website

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-