SpaceX може у жовтні отримати ліцензію на другий політ Starship

SpaceX може у жовтні отримати ліцензію на другий політ Starship

Укрінформ
Федеральне управління цивільної авіації США (FAA ) може вже наступного місяця видати компанії SpaceX ліцензію на другий запуск ракетної системи Starship після того, як попередня спроба у квітні завершилася вибухом після зльоту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми добре працюємо з ними (SpaceX – ред.) і ведемо плідні дискусії. Команди працюють разом, і я думаю, що оптимістично десь наступного місяця ми (зможемо видати ліцензію для Starship – ред. )», — сказала в.о. глави FAA Поллі Троттенберг.

Але SpaceX все одно потребуватиме окремого екологічного дозволу від Служби рибних ресурсів та дикої природи США перед запуском Starship.

Читайте також: SpaceX запустила у космос ще 22 супутники Starlink

Троттенберг не уточнила, скільки часу видача цієї ліцензії може тривати.

Минулого тижня Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) заявило, що компанія SpaceX, перш ніж запустити у космос ракетну систему Starship, має виправити 63 проблеми.

Читайте також: SpaceX має виправити 63 помилки, перш ніж знову запустити Starship - звіт FAA

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX здійснила випробувальний запуск ракетної системи Starship 20 квітня, однак ракету підірвали в повітрі через позаштатну ситуацію.

Федеральне управління цивільної авіації США заборонило SpaceX проводити будь-які подальші запуски Starship, доки не завершиться розслідування інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-