Єврокомісія почала розслідування проти Microsoft

Єврокомісія почала розслідування проти Microsoft

Укрінформ
Європейська комісія розпочала офіційне розслідування, щоб визначити, чи могла компанія Microsoft порушувати правила конкуренції ЄС, об’єднавши інструмент для відеоконференцій Teams з додатками Office 365 та Microsoft 365.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі на сайті Єврокомісії.

Уперше скарга на Microsoft щодо просування Teams через інші продукти була подана компанією Slack Technologies у 2020 році.

Комісія висловила стурбованість можливим зловживанням Microsoft своєю домінуючою позицією на ринку програмного забезпечення, обмежуючи таким чином конкуренцію в Європейській економічній зоні для продуктів спілкування та співпраці.

Зокрема занепокоєння регуляторного органу пов’язане з тим, що компанія може просувати Teams, не даючи клієнтам вибору щодо включення додатка з відеозв’язку до пакетів Office.

Європейська комісія поінформувала Microsoft та антимонопольні органи країн-членів ЄС про відкриття розслідування. Більш детальна інформація буде доступна на сайті комісії згодом.

Читайте також: Meta заплатить понад $1 мільйон компенсації за перегляд листування ізраїльтян

Як повідомляв Укрінформ, Федеральна торгова комісія США (FTC) розпочала розслідування проти компанії OpenAI, яка розробила чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, на предмет можливих порушень закону «Про захист прав споживачів».

Фото: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-