Туреччина заборонила громадянам розміщувати рекламу в Twitter

Туреччина заборонила громадянам розміщувати рекламу в Twitter

Укрінформ
Управління інформаційно-комунікаційних технологій Туреччини (BTK) у п'ятницю, 21 липня, заборонило турецьким громадянам і компаніям розміщувати рекламу в Twitter, тому що компанія не призначила офіційного місцевого представника, як того потребує законодавство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Balkan Insight.

«Вирішено заборонити розміщення фізичними та юридичними особами нових рекламних оголошень у Twitter, який не виконав свого зобов'язання призначити представників», - йдеться в рішенні Управління.

Відповідно до турецького законодавства, будь-які особи або компанії, які розміщують рекламу в Twitter, тепер будуть оштрафовані.

Читайте також: Доходи від реклами у Twitter впали на 50% – Маск

Зазначається, що Туреччина може зменшити вдвічі швидкість передачі даних для Twitter, якщо компанія й надалі не призначить місцевого представника.

Чинний цифровий закон від 2022 року вимагає від соціальних мереж призначити офіційних представників у Туреччині, які відповідатимуть за виконання урядових запитів, наприклад, щодо видалення контенту.

Читайте також: У Норвегії заборонять таргетовану рекламу у Facebook та Instagram

Цей закон засуджують правозахисні групи, експерти та турецька опозиція через можливість посилення державного контролю й цензури в соціальних мережах.

Як повідомляв Укрінформ, Ілон Маск заявив, що доходи від реклами у Twitter впали на 50%, а компанія залишається збитковою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-