Австрія заборонить держслужбовцям встановлювати TikTok на робочі телефони

Австрія заборонить держслужбовцям встановлювати TikTok на робочі телефони

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер заявив у середу, що країна приєднається до зростаючого списку країн, які забороняють використовувати китайський додаток для обміну відео TikTok на робочих телефонах державних службовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Це (користування TikTok – ред.) буде заборонено на робочих мобільних телефонах. На приватних телефонах за межами державної мережі, звичайно, можна буде використовувати додаток», – сказав міністр.

Низка країн, включаючи Велику Британію, США та країни ЄС вже заблокували додаток TikTok із міркувань безпеки. Дві найбільші політичні установи ЄС також заборонили додаток у березні.

«TikTok, який належить китайській фірмі ByteDance, перебуває під пильною увагою урядів і регуляторів через побоювання, що уряд Китаю може використовувати додаток для збору даних користувачів або просування своїх інтересів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ірландським чиновникам рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв

Як повідомляв Укрінформ, уряд Австралії ввів заборону на використання китайського додатку TikTok на всіх пристроях, які належать державним чиновникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-