росія активізувала кібервійну проти партнерів України - міністерка оборони Канади

росія активізувала кібервійну проти партнерів України - міністерка оборони Канади

Укрінформ
Протягом останніх тижнів росія суттєво наростила активність шкідливих кібернетичних дій, покликаних нашкодити партнерам України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

“Відколи невиправдане та незаконне російське вторгнення до України почалося понад рік тому, а особливо в останні тижні, ми спостерігаємо помітне зростання активності кіберзагроз з боку росіян, спрямованих проти партнерів України”, - заявила Ананд.

Вона наголосила, що цей тренд фіксується по всьому світу й “Канада - не виняток”.

Читайте також: НАТО проведе в Естонії найбільші у світі навчання з кібербезпеки

“Ці дії - безпосередня відповідь на нашу непохитну підтримку народу та уряду України, й вони не перешкодять канадській підтримці України”, - зазначила міністерка.

За її словами, ці шкідливі кібернетичні дії “часто спрямовані на мережі критичної інфраструктури й технології, необхідні для роботи критичних сфер”.

“Зловмисники також використовували розподілені атаки на відмову в обслуговуванні (DDoS) проти державних і приватних веб-сайтів”, - зауважила Ананд.

Міністерка закликала канадські організації, залучені до обслуговування критичної інфраструктури “бути готовими до захисту від відомих кіберзагроз”.

Читайте також: В Україні посилять захист державних електронних ресурсів

“Якщо ви керуєте критично важливими системами, які живлять наші спільноти, надаєте канадцям доступ до Інтернету, медичне обслуговування чи взагалі управляєте будь-якими службами, без яких канадці не можуть обійтися, ви повинні захистити свої системи. Стежте за своїми мережами. Застосовуйте запобіжники”, - підсумувала Ананд.

Як повідомлялося, під час візиту Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Канади цього тижня, російським хакерам вдалося на кілька годин вивести з ладу офіційне інтернет-представництво глави уряду Канади. За день до того технічні проблеми були на сайті канадського сенату.

Фото: THE CANADIAN PRESS/Adrian Wyld

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-