У Туреччині представили безпілотний гелікоптер Alpin

У Туреччині представили безпілотний гелікоптер Alpin

Відео
Укрінформ
У Туреччині представили безпілотний гелікоптер Alpin, розроблений та виготовлений компанією Titra Teknoloji, що працює у сферах безпілотних систем, штучного інтелекту, кібербезпеки та інших високотехнологічних сферах.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на профільне видання Директорату оборонної промисловості Defense Here.

“Alpin є першим безпілотним вертольотом у Туреччині, здатним здійснювати вертикальну посадку/зліт за допомогою однієї кнопки, повністю автоматично виконувати поставлені завдання та перевозити 200 кг корисного вантажу”, - повідомляє видання.

У компанії-розробниці розповіли, що безпілотний гелікоптер Alpin можна використовувати як у військових, так і в цивільних операціях з логістики.

Alpin здатний злітати і приземлятися вертикально, тому йому не потрібна злітна смуга. В складних географічних умовах він може залишити вантаж за допомогою лебідки чи гака без посадки на землю. Може здійснювати польоти в різних за кліматичними умовами регіонах. Підіймається на висоту 21 тисячу футів (6,4 км), може перебувати в повітрі до 9 годин. Працює на бензині, також може здійснювати довготривале спостереження за допомогою вбудованої камери.

Читайте також: Турецький безпілотний винищувач Kızılelma готують до першого польоту

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині до першого польоту готують безпілотний винищувач Kızılelma розробки турецької компанії Baykar Makina, який успішно пройшов чергові випробування на землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-