Навчання у Кіберцентрі UA30: українські експерти боролися з атаками естонських «хакерів»

Навчання у Кіберцентрі UA30: українські експерти боролися з атаками естонських «хакерів»

Відео
Укрінформ
У Кіберцентрі UA30, який напередодні відкрив Президент Володимир Зеленський, пройшли триденні спільні навчання українських та естонських експертів з кібербезпеки.

Про це повідомила експертка проєкту EU4DigitalUA, спеціалістка з кібербезпеки естонської Академії електронного врядування (eGA) Мерле Майгре, передає Укрінформ.

«Подібних навчань може бути багато. Але унікальна риса тих, які були проведені 17-19 травня, що вони дозволяють наочно побачити, яким чином та якими інструментами користуються зловмисники, щоб реалізувати кібератаки. І, знаючи все з обох сторін, відповідним службам буде легше перешкоджати незаконним діям», - сказала Майгре.

Проходило навчання в рамках проєкту EU4DigitalUA, який зосереджений, зокрема, на розвитку кібербезпеки. Під час нього учасники були присутні на тренінгах, а також «наживо» боролися з атаками хакерів, в ролі яких виступали фахівці естонської спеціалізованої агенції, що займається кіберзахистом.

Іноземні експерти реалізували непередбачувані сценарії та продемонстрували як класичні, так і приховані кібератаки українським фахівцям. Також організатори проєкту вручили командам учасників кубки за участь у навчанні.

Читайте також: Будівництво Кіберцентру UA30 коштувало близько 6 мільйонів

«Реалізація таких проєктів – це те, на чому спеціалізуються фахівці в Естонії. І ми раді, що мали нагоду поділитися цими знаннями з нашими українськими колегами. Це було надзвичайно корисно з професійної точки зору та гарний досвід в плані навчання», - додала Майгре.

Як повідомляє Представництво ЄС в Україні у Твіттері, заступник голови Представництва Євросоюзу в Україні Ремі Дюфло заявляє, що вражений першими тренінгами в Кіберцентрі UA30.

За його словами, це великий крок для України в боротьбі з кібератаками.

Європейський Союз та Україна - однодумці-партнери, які навчаються один в одного, наголосив Дюфло.

“Ми продовжуємо співпрацювати, в т.ч. через наш новий проєкт @Eu4Ua #ПрямуємоРазом”, - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський відкрив Кіберцентр UA30, фахівці якого мають запобігати віртуальним атакам на українські об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-