Хакери атакували банк у США - понад 100 мільйонів постраждалих

Хакери атакували банк у США - понад 100 мільйонів постраждалих

Укрінформ
Через хакерську атаку на американський банк Capital One потерпіло понад 100 мільйонів осіб - їхні особисті дані викрали.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Десятий за розміром капіталу банк у США Capital One став жертвою атаки хакерів. Зловмисники вкрали особисту інформацію понад 100 мільйонів людей, котрі мали рахунки або кредити в банку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фінустанова дізналась про це 19 липня, але повідомила тільки через півтора тижня, коли ФБР заарештувало в Сіетлі підозрювану Пейдж Томпсон.

Раніше вона розробляла програмне забезпечення у компанії Amazon Web Services, що змагається за контракт у розмірі $10 мільярдів на створення "хмарного" сервісу для Пентагону. Банк уже позивається проти Томпсон у суді.

Читайте також: Російський хакер зламав сайт найбільшого фінансового агентства Болгарії

Окрім американців, від хакерської атаки потерпіли канадські вкладники банку.

Зловмисники вкрали інформацію про дати народження, доходи, номери банківських рахунків і карток, а також номери соціального страхування.

У Capital One переконують, що ці дані не встигли використати зі злочинною метою. Банк обіцяє посилити заходи із кібербезпеки і витратити на це додатково $100-150 мільйонів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-