"Заражений" найсильнішими вірусами ноутбук продали за $1,3 мільйона

Укрінформ
На онлайн аукціоні у Нью-Йорку китайський артист Гуо о Донг продав ноутбук Samsung із шістьма найнебезпечнішими комп'ютерними вірусами у світі за понад 1,3 мільйонів доларів.

Про це повідомляє AFP.

“Для китайського артиста Гуо О Донга це простий чорний ноутбук Samsung з шістьма потужними вірусами, що є символом однієї із найбільших загроз у світі. У вівторок його мистецька робота під назвою “Триваючий хаос” приголомшила мистецький світ, коли була продана за понад 1,3 мільйони доларів на онлайн аукціоні в Нью-Йорку”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Європол підсумував результати ліквідації хакерської мережі Avalanche

Як зазначається, на перший погляд 30-сантиметровий ноутбук 2008 року з оперативною системою Windows XP не виглядає чимось неймовірним, однак у середині знаходяться чіпи пам'яті, які заражені найбезпечнішими вірусами у світі: "I LOVE YOU", "Sobig", "MyDoom", "DarkTequila", "BlackEnergy" та "WannaCry".

За словами Гуо, разом ці віруси спричинили у світі збитків на щонайменше 95 мільярдів доларів.

Організатори аукціону наголосили, що цей комп'ютер можна використовуватися лише для дослідницьких цілей, і підкреслили, що всі охочі придбати його підписали контракт, в якому чітко прописано, що покупець “не має наміру використовувати цей ноутбук для поширення шкідливого програмного забезпечення”.

Ім'я самого покупця досі невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-