Ракета з українським двигуном вивела на орбіту Землі супутники

Ракета з українським двигуном вивела на орбіту Землі супутники

Відео
Укрінформ
У середу, 2 серпня, відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega з українським маршовим двигуном четвертого ступеня ракети.

Запуск був проведений о 4:58 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані, повідомляє прес-служба державного космічного агентства України (ДКА).

«2 серпня 2017 року о 04:58:33 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega. Маршовий двигун РД-843 4-го ступеня ракети-носія розроблений ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля та виготовлено ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Іран здійснив запуск ракети з супутником - ЗМІ

Ракета-носій вивела на сонячно-синхронні орбіти два супутники: OPTSAT-3000 (вагою 368 кг) за замовленням Міноборони Італії та Venμs (вагою 264 кг) для проекту Ізраїльського космічного агентства (ISA) та Національного центру космічних досліджень Франції (CNES).

Зазначений пуск став десятим у рамках програми Vega і другим в 2017 році. Всього за 5 років роботи Vega вивела на орбіту 25 супутників для 19 замовників по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-